Українець вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу (відео)

Українець Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу. Першість відбулася у Алмати в Казахстані.

Про це повідомили у Федерації армреслінгу України. 

У фінальному поєдинку Олег Жох переміг господаря турніру казахстанця. Тріумф стався у протистоянні на ліву руку. Ця золота медаль стала для українця десятою у кар'єрі.

Що відомо про рекордсмена Олега Жоха

Олег Жох  — український рукоборець, багаторазовий переможець чемпіонатів світу та чемпіонатів Європи. Займатися рукоборством почав, навчаючись на першому курсі Національного університету водного господарства та природокористування. 

У 2018 році через місяць після тріумфу на чемпіонаті світу Жох по дорозі на змагання потрапив у смертельну ДТП. В аварії загинув батько рукоборця та його друг з яким він також тренувався, армреслер із Тернопільщини Андрій Пушкар. Спортсмен утратив пам'ять і заново вчився ходити.

Нагадаємо, українка Ярослава Магучіх вперше в кар'єрі стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту. Також українська легкоатлетка здобула ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі. На чемпіонаті світу у Будапешті українка здобула "золото" з результатом 201 сантиметр. Ця висота підкорилася Магучіх з другої спроби. Австралійки Елеанор Паттерсон та Нікола Оліслагерс посіли друге та третє місце відповідно з результатом 199 сантиметрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.09.2023 12:59