Фото: Instagram Ярослави Магучіх

"Здобула золото для своєї країни": українка Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту

Українка Ярослава Магучіх вперше в кар'єрі стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту. Також українська легкоатлетка здобула ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі.

На чемпіонаті світу у Будапешті українка здобула "золото" з результатом 201 сантиметр. Ця висота підкорилася Магучіх з другої спроби. Австралійки Елеанор Паттерсон та Нікола Оліслагерс посіли друге та третє місце відповідно з результатом 199 сантиметрів.

"Я неймовірно почуваюся. Я таки здобула це золото для своєї країни. Ми ніколи не здаємося і будемо боротися до самого кінця", — сказала Магучіх в коментарі "Суспільному".

Зазначимо, це перше золото українки на чемпіонаті світу на відкритому повітрі. Магучіх двічі зупинялася за крок від звання чемпіонки світу. У 2019-му та 2022-му роках вона вигравала срібні медалі, поступаючись росіянці Марії Ласіцкене та австралійці Елеанор Паттерсон відповідно. Також це перша золота медаль України на ЧС за десять років.

Ще одна українка Ірина Геращенко стала п'ятою з результатом 194 сантиметри.

Нагадаємо, лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету на Олімпіаду-2024. Це сталося після скандалу, коли українку відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смірнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Спорт, 27.08.2023 23:27