Фото: demaskiert-podcast.de

Харлан автоматично кваліфікували на Олімпіаду-2024

Лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету на Олімпіаду-2024.

Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

Міністр опублікував лист президента МОК до Ольги. У ньому вказується, що фехтувальниця отримає автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024: у разі, якщо не зможе відібратися туди через відбіркову систему.

"Враховуючи вашу унікальну ситуацію, МОК виділить вам додаткову квоту на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі на випадок, якщо ви не зможете пройти кваліфікацію в період, що залишився. Ми робимо цей унікальний виняток ще й тому, що поточні процедури в жодному разі не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через свою дискваліфікацію", — вказано в листі.

Скандал із Харлан

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смирнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

Згодом президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев написав, що дискваліфікація Харлан не була й не буде скасована.

Зазначимо, що Федерація фехтування України заборонила українським спортсменам робити будь-які дії, які могли б сприйматися як прояв солідарності з спортсменами Росії чи Білорусі.

Дискваліфікація позбавила Харлан можливості продовжити виступи на чемпіонаті світу не лише в особистому, але й в командному турніру - її термін складає 60 днів. Україна подала апеляцію на рішення у Міжнародну федерацію фехтування, а згодом на рівні НОК звернулася до Міжнародного олімпійського комітету з метою посприяти скасуванню цього рішення.

Нагадаємо, українська фехтувальниця Ольга Харлан записала відеозвернення. Ольга Харлан пояснила, чому не хотіла тиснути руку росіянці Анні Смірновій

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.07.2023 19:37