Фото: Instagram Харлан

Фехтувальниця Харлан виступила зі зверненням після інциденту з російською спортсменкою (відео)

Українську шаблістку Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані. Наша землячка на старті турніру перемогла росіянку Анну Смирнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами.

Українська фехтувальниця записала відеозвернення. Ольга Харлан пояснила, чому не хотіла тиснути руку росіянці Анні Смірновій.

"Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці і я діяла своїм серцем. Тому, коли я почула, що мене хочуть дискваліфікувати, зняти зі змагань, дати чорну картку, то це мене вбило. Я кричала від болю, але потім почала оживати, тому що ви, тому що ваші повідомлення, сторіс — це шалена підтримка. І особливо підтримка, від наших бійців, якій нас захищають", — сказала фехтувальниця зі сльозами на очах.

Нагадаємо, українську фехтувальницю Ольгу Харлан відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смирнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

Згодом президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев написав, що дискваліфікація Харлан не була й не буде скасована.

Зазначимо, що Федерація фехтування України заборонила українським спортсменам робити будь-які дії, які могли б сприйматися як прояв солідарності з спортсменами Росії чи Білорусі.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.07.2023 23:31