Фото ілюстративне. Джерело: Донбас СОС

Україні вдалось повернути з окупації ще 10 дітей: наймолодшій — три роки

Із тимчасово окупованих громад Херсонської області на підконтрольну територію України вдалося повернути ще десятьох дітей.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще десятеро наших діток", — написав він у Telegram.

За словами посадовця, найменшій дитині всього три роки, а найстаршій — 16. Загалом з окупації повернули сім хлопчиків і троє дівчаток.

Діти разом зі своїми батьками та піклувальниками проживали на тимчасово окупованій Херсонщині. На щастя, наразі маленькі українці вже на вільній землі. Вони отримали необхідну психологічну та медичну допомогу.

"Повернення дітей — завжди складний процес, зокрема й емоційно. Над цим працювала команда благодійної організації Save Ukraine. Щиро вдячний, що все більше наших дітей у безпеці", — зазначив Прокудін.

Варто зазначити, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 202 дитини із Херсонської області.

Нагадаємо, раніше Дмитро Лубінець повідомляв, що із тимчасово окупованої на підконтрольну Україні територію повернули літню жінку та її дорослу доньку. Вони потрапили на українську територію через контрольно-пропускний пункт "Мокрани — Доманове", що на Волині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.09.2024 19:18