Фото: соцмережі

Україною шириться повітряна тривога: зафіксовано пуск "Калібрів" (оновлено)

У п'ятницю, 16 червня, в Україні було оголошено повітряну тривогу. Нині сирени лунають на півдні та в центрі країни.

Про це свідчить мапа повітряних тривог.

Станом на 11:01 повітряну тривогу оголосили у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Луганській областях та в Криму. 

За даними Повітряних сил ЗСУ, росіяни запустили крилаті ракети "Калібр" з Чорного моря.

Оновлено 11:10. Повітряну тривогу оголосили також у Київській, Одеській, Полтавській, Хмельницькій, Чернівецькій області.

Міністерство оборони закликає українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Повітряна тривога 16 червня
Скріншот

Цікаво, що у п'ятницю з візитом у столиці України перебуває президент ПАР Сиріл Рамафоса із делегацією. Африканські політики хочуть запропонувати, зокрема, призупинення дії ордера МКС на арешт Путіна і послаблення антиросійських санкцій. Вже у суботу Рамафоса із делегацією направиться у Москву на зустріч із диктатором Путіним. Відомо, що місяць тому Сиріл Рамафоса оголосив про африканський "мирний план", деталі якого не були оприлюднені. "Мирний план" також підтримують лідери Сенегалу, Уганди, Єгипту, Республіки Конго та Замбії.

Нагадаємо, уночі 16 червня російські загарбники атакували Україну двома іранськими ударними безпілотниками типу Shahed-136/131. Сили протиповітряної оборони України стовідсотково відпрацювали по цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 11:01