Фото ілюстративне зі соцмереж

Українська розвідка підтвердила атаки рашистів по енергетичній інфраструктурі, але куди летіло, не скажуть

Російські окупанти вже цієї зими намагалися атакувати енергетичну інфраструктуру України. Але українці про це можуть не знати, адже військові не завжди коментують, куди летіли збиті ворожі цілі.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Коли ми кажемо, що немає зараз атак на енергетичну інфраструктуру, то це не відповідає дійсності. Такі спроби відбувалися, вони тривають. У багатьох випадках, коли наші захисники збивають цілі, вони навмисно не коментують, куди вони спрямовані. Така загроза зберігається", — зазначив він.

Представник Головного управління розвідки також прокоментував повідомлення про те, що Росія збільшила темпи виробництва нових ракет. За його словами, запаси ворога сьогодні все одно менші, ніж минулої зими та на початку вторгнення. Але попри це, загроза потужних ракетних атак зберігається.

"Зараз вони працюють у більш заощадливому режимі, ніж минулої зими. Але кожна атака — це випробування для нашої протиповітряної оборони. Що стосується темпів виробництва, є плани ворога, але до їх виконання йому ще далеко. Санкційна політика дається в знаки, як і загальна деградація Росії в технічному плані. Зараз тих запасів у них немає, але на декілька потужних атак вони здатні", - пояснив він.

Як відомо, росіяни атакують прифронтові об'єкти енергетики. Зокрема, вчора окупанти обстріляли теплоелектростанцію у Донецькій області. В результаті обстрілу постраждали п'ятеро робітників.

Нагадаємо, що 20 грудня в Чорне море після тритижневої паузи ворог вивів підводний ракетоносій. Його спорядження — до чотирьох ракет типу "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.12.2023 17:17