Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Росія вивела підводний ракетоносій у Чорне море: вперше після тритижневої паузи

У середу, 20 грудня, в Чорне море після тритижневої паузи ворог вивів підводний ракетоносій. Його спорядження — до чотирьох ракет типу "Калібр".

Про це повідомила прес-служба оперативного командування "Південь". Там додали, що всього на бойовому чергуванні перебуває:

  • п’ять ворожих кораблів у Чорному морі;
  • один ворожий корабель в Азовському морі.

"Рівень ракетної небезпеки підвищено. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, переходьте в укриття оперативно", — наголосили в оперативному командуванні "Південь".

Як відомо, російські терористи використовують Чорне й Азовське моря у своїх військових цілях. Азовське море наразі перебуває під повним контролем ворога.

Однак у Чорному морі рашисти вже не почуваються настільки вільно, як раніше. Операції українських сил змусили їх заховати свій флот якомога далі на територію Росії.

Зокрема, в листопаді командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук розповів про успішні ракетні удари по суднобудівному заводі у Керчі. Там пролунали вибухи та спалахнула пожежа. Значних пошкоджень зазнав ракетний корабель "Аскольд", який загорівся.

Нагадаємо, 17 грудня речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що російський флот у Чорному й Азовському морях не такий активний, як, наприклад, минулої зими. Можливо, окупанти чекають більших морозів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 14:39