Скріншот з відео

Українська тенісистка не потисла руку білорусці після матчу US Open (відео)

Українська тенісистка Марина Заневська, яка представляє Бельгію, не потисла руку Аріні Соболенко з Білорусі після поразки на старті US Open. Поєдинок завершився на користь Соболенко — 3:6, 3:6.

Цікаво, що українка Заневська з 2016 року розпочала свою кар'єру під кольорами Бельгії, Аріна Соболенко чекала її біля сітки, але Марина проігнорувала свою суперницю та підійшла до арбітра на вежі. Варто відзначити, що Заневська оголосила, що завершить кар’єру після US Open через хронічну травму спини.

Що відомо про Марину Заневську

Марині Заневській виповнилось 30 років 24 серпня. Вона народилася в Одесі, а тенісом займається в брюссельській "Академії шосте чуття" під керівництвом Жустін Енен та Карлоса Родрігеса. Станом на початок червня 2011 найвищими її досягненнями були дві перемоги в юніорських змаганнях Великого шлему у парному розряді: Відкритого чемпіонату США в парі з росіянкою Вікторією Соловйовою у 2010 році та Відкритого чемпіонату Франції в парі з росіянкою Іриною Хромачовою.

27 вересня 2016 року стало відомо, Марина Заневська отримала громадянство Бельгії. 

"Якщо чесно, дуже важко уявити, що тепер я буду грати під іншим кольором прапора, потрібно до цього звикати, але я і справді щаслива від цієї події та вдячна Бельгії за наданий мені такий шанс у житті", — прокоментувала тенісистка зміну громадянства.

Нагадаємо, найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна з перемоги стартувала на Відкритому чемпіонаті США. Вона здолала німкеню Анну-Лену Фрідзам у першому колі цьогорічного US Open. У наступному колі суперницею Еліни тенісистки буде переможниця протистояння росіянки Анастасії Павлюченкової та американки Кроулі. Їхній очний поєдинок відбудеться у ніч на 30 серпня. Цікаво, що Павлюченкова виступає під нейтральним прапором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.08.2023 19:41