Фото: btu.org.ua

Чвертьфінал "Ролан Гаррос": Світоліна поступилась білоруській тенісистці, яка відмовилася засудити війну

У вівторок, 6 червня, українська тенісистка Еліна Світоліна поступилась білоруській тенісистці Аріні Соболенко в 1/4 фіналу "Ролан Гаррос". Матч тривав 1 годину 38 хвилин.

Світоліна програла другій ракетці світу у двох партіях — 4:6, 4:6. Українка виконала три подачі навиліт та припустилася чотирьох подвійних помилок.

Тепер рахунок в особистих зустрічах — 2:1 на користь Соболенко. Для Світоліної це четвертий чвертьфінал на "Ролан Гаррос", раніше до цієї стадії вона виходила у 2015, 2017 та 2020 роках.

Варто відзначити, що Українка після матчу потисла руку судді на вишці, проігнорувавши білоруску, яка стояла біля сітки. Після цього трибуни почали свистіти. Цікаво, що Світоліна на "Ролан Гаррос" також не тисла руки своїм суперницям з Росії — Анні Блінковій та Дар'ї Касаткіній.

Нагадаємо, українська тенісистка Марта Костюк (№39 WTA) програла білорусці Аріні Соболенко (№2 WTA) у першому колі "Ролан Гаррос". Зустріч завершилася з рахунком 3:6, 2:6. Після завершення матчу тенісистки потисли руку судді, а далі українка не подала руку білорусці. Деякі вболівальники не зрозуміли причину такого вчинку і почали осудливо свистіти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.06.2023 18:11