Українські експерти отримали доступ до місця падіння ракети у Польщі

18 ЛИСТОПАДА 2022 19:02

Польська сторона дозволила групі українських фахівців оглянути місце трагедії у Пшеводові, де під час російської ракетної атаки 15 листопада вибухнула ракета, забравши життя двох місцевих мешканців.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter, пише TrueUA.

"Українські експерти вже працюють на місці трагедії у Пшеводові, спричиненої російським ракетним терором проти України”, - написав він.

Український міністр висловив вдячність польській стороні за надання доступу українським фахівцям. 

“Ми будемо продовжувати нашу співпрацю у відкритому та конструктивному ключі, як це роблять найближчі друзі”, - висловив сподівання Дмитро Кулеба.

Як повідомлялося раніше, українських експертів допустили до розслідування падіння ракети в Польщі. 

Наразі слідство ведуть польські й американські фахівці - вони вивчають залишки ракети, глибину кратера, встановлюють траєкторію її польоту і навіть обчислюють кількість використаного палива. Політ також зафіксовано на відео, але його поки не оприлюднюють.

Нагадаємо, 15 листопада під час масованого ракетного обстрілу України з боку Росії у Люблінському воєводстві Польщі впали дві ракети, що призвело до загибелі двох людей. У зв'язку з інцидентом президент Польщі Анджей Дуда скликав Раду національної безпеки Польщі на 16 листопада. У міноборони Росії заперечували свою причетність до ракетних обстрілів Польщі. Там назвали повідомлення про це "навмисною провокацією з метою ескалації обстановки".

За підсумками наради Ради нацбезпеки Польщі Анджей Дуда заявив, що падіння ракети на території країни не є навмисною атакою. За його словами, є висока ймовірність того, що це була ракета протиповітряної оборони України. Таку ж заяву зробив членам НАТО та G7 президент США Джо Байден.В Офісі президента України відповіли на це, що лише Росія своїми ракетними атаками винна у погрозах та ексцесах в інших країнах.

Раніше журналісти дізналися про подробиці двох жертв падіння ракети у Пшеводові (Польща) — чоловіків, які 15 листопада працювали на агропідприємстві.

Світ, 18.11.2022 19:02