Фото: Національний антарктичний науковий центр

Пінгвінята у яслах: українські полярники показали, як зростає нове покоління субантарктичних пінгвінят (фото)

Українські полярники з антарктичної станції "Академік Вернадський" показали пінгвінів у так званих яслах.

Світлини опублікували у Національному антарктичному науковому центрі.

"Як і обіцяли, показуємо вам наших пінгвінчиків у яслах. Це такі об'єднання дитинчат, коли вони вже надто дорослі, щоб постійно сидіти з батьками в гнізді, але ще надто малі, щоб самим ходити в океан. Пташенята збираються у невеликі групи, за якими наглядає кілька дорослих пінгвінів. Батьки в цей час можуть разом вирушати на полювання за крилем, а повертаючись – годують малюків, причому лише своїх: їх вони вирізняють безпомилково", — розповіли науковці.

За словами полярників, у цей час уже можна спостерігати цікаві картини, коли величенькі птахи, розміром майже з батьків, бігають за ними і просять їсти, а дорослі тікають від них.

Плавати в морі та самостійно добувати їжу малюки вчаться після того, як у них зміниться пух на пір'я. Цей процес триває саме тоді, коли вони перебувають у яслах, додають полярники. 

Субантарктичні пінгвіни є найпоширенішим видом біля станції "Академік Вернадський" — зараз їх на острові вже близько 4,3 тисячі.

Нагадаємо, раніше українські полярники записали звуки тюленів Ведделла в районі антарктичної станції "Академік Вернадський". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.02.2023 15:20