Фото ілюстративне. Джерело: СтратКом ЗСУ

Українські сили відкинули окупантів на північ від Авдіївського коксохімічного заводу, — ISW

Українські військові контратакували на півночі від Авдіївського коксохімічного заводу. Вони змусили відступити російських загарбників.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW) у своєму традиційному звіті.

Аналітики стверджують, що українські сили контратакували під Авдіївкою 5 грудня та здійснили підтверджене просування вперед.

Геолокаційні кадри, які опублікували 4 грудня, вказують на те, що українські військові просунулися на схід від ділянки залізниці на північ від Авдіївського коксохімічного заводу.

Один з українських військових оглядачів заявив 5 грудня, що українські сили контратакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу та змусили російські війська відступити з двох передових позицій.

Своєю чергою, російські блогери розповіли, що українські війська контратакують біля Степового та тиснуть на російську оборону з напрямку Новокалинового.

Однак загалом ситуація поблизу Авдіївки залишається складною, оскільки рашисти продовжують наступальні дії, кидаючи в бій велику кількість своїх військових. Росіяни просунулися вздовж ділянки залізничної колії на північ від Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки.

Мапа ситуація на фронті. Джерело: ISW

Мапа ситуація на фронті. Джерело: ISW

Нагадаємо, що 5 грудня стало відомо, що в районі Авдіївки на Донеччині тривають запеклі бої. Російські окупанти не полишають спроб захопити селище Степове.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 07:28