Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові однією атакою "демілітаризували" велике з'єднання рашистів біля Кремінної, — ISW

Збройні сили України атакували скупчення окупантів в районі Кремінної Луганської області. Під удар потрапила 20-а загальновійськова армія загарбників.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела підтвердили, що українські війська завдали удару по 20-й дивізії народної армії (Західний військовий округ) в районі Кремінної, очікуючи появи командування, через що через російське командування зазнало критики від ворожих блогерів. Ворожа сторона підтвердила, що дивізія чекала дві години на одному місці, чекаючи прибуття командувача 20-ї народної армії генерал-майора Сухраба Ахмедова. Генерал повинен був сказати мотиваційну промову перед активними діями дивізії. Один російський "воєнкор" припустив, що в результаті удару українського HIMARS близько 100 російських військовослужбовців були вбиті та ще 100 були поранені.

Ця ситуація нагадує про попередні випадки помітних безвідповідальних військових дій Росії, які призвели до значних втрат, зокрема, щодо атаки України 31 грудня 2022 року після зосередження великих російських сил у Макіївці Донецька область. Російський "воєнкор" поскаржився, що Ахмедов і його колеги командири продовжують обіймати ключові пости замість того, щоб бути притягнутими до відповідальності. Один мілблогер закликав розстрілювати відповідні комісії на очах у своєму формуванні — навіть полковників та генералів.

Ключові висновки ISW:

  • Українські війська 14 червня продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох напрямках і досягли успіхів.
  • 14 червня російські війська завдали ракетних і безпілотних ударів по території України.
  • Українські та російські сили продовжили наземні атаки в районі Бахмута.
  • Українські війська продовжували контрнаступальні дії в районі адмінмежі Донецької та Запорізької областей і, як повідомляється, станом на 14 червня досягли успіхів у цьому районі.
  • Супутникові знімки свідчать про те, що російські вертольоти, які обороняються від українських контрнаступальних операцій на півдні України, ймовірно, перекинуті на аеродром у Бердянську Запорізької області.

Нагадаємо, російські загарбники надалі зосереджують основні зусилля на окупації Донецької та Луганської областей. Водночас Збройні сили України завдали потужних ударів у відповідь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 07:25