Фото: Telegram Ганни Маляр

Українські військові потрапили під обстріл: у Міноборони знову закликали зберігати інформаційну тишу

У Міністерстві оборони нагадали про кримінальну відповідальність за поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України. Часто такі повідомлення є смертельно небезпечними для українських захисників.

Про це у Telegram пише заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона наголошує, що через поспіхом опубліковану інформацію українські військові потрапляють у зону ризику.

"Ціна заголовків про те, куди перемістили 82 бригаду на півдні, — п'ять авіаударів по бригаді за добу", — йдеться в повідомленні.

Маляр зазначає, що за несанкціоноване поширення такої інформації встановлена кримінальна відповідальність.

"Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, ‼️якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що російська армія намагається наступати на кількох напрямках фронту. Ворог активізовує свої сили Куп‘янському, Лиманському, Авдіївському, Мар‘їнському.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 21.08.2023 15:05