На яких напрямках атакує ворог: Маляр назвала найпекельніші ділянки фронту

Російська армія намагається наступати на кількох напрямках фронту. Ворог активізовує свої сили Куп‘янському, Лиманському, Авдіївському, Мар‘їнському.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, українські захисники відбивають ворожі штурми та не дають окупантам можливості просуватись вперед.

Ситуація на Сході

На Куп’янському напрямку армія РФ штурмує та здійснює обстріли. Сили оборони відбивають атаки, тримають кордон та не дають ворогу просуватись. Там українські військові відбили атаки противника в районах Першотравневе, Синьківка, Петропавлівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії з метою витіснення наших військ в районах Серебрянського лісництва, в районах Кремінної та Білогорівки Луганської області.

"Наші війська на Лиманському та Куп’янському напрямках завдали ворогу значних втрат. Зараз ворог змушений перегруповуватись та відновлюватись, але не відступає від своїх планів. Тривають бої", — наголосила Маляр.

На північному фланзі Бахмутського напрямку ворог намагається відновити втрачене положення у районах Залізняньске, Василівка, Богданівка. Тривають важкі  бої в центральній частині Кліщіївки, північніше і західніше Андріївки, а також північніше Курдюмівки Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках ворог продовжує наступати, але безуспішно. Також росіянам не вдається відновити свої положення у звільнених районах Урожайного та Старомайорського на Донеччині.

Ситуація на Півдні

Тривають наступальні дії Сил оборони на Бердянському та Мелітопольському напрямках. На Запорізькому та Херсонському напрямках ворожа армія перебуває в обороні.

"Вони продовжують обстрілювати наші позиції та цивільні об’єкти у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях, при цьому активно застосовують баражуючи боєприпаси "Ланцет", — зазначила Ганна Маляр.

Водночас українські підрозділи мали успіх в напрямку південно-східніше Роботине та південніше Мала Токмачка Запорізької області. Ворог намагався повернути втрачені положення східніше Роботине Запорізької області. Там зараз триває планова бойова робота.

Нагадаємо, Сили оборони продовжують звільняти українські території від ворога. За минулий тиждень українським захисникам вдалось звільнити три квадратні кілометри біля Бахмута Донецької області. Загалом довкола Бахмута звільнено вже 43 квадратні кілометри. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 12:46