Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові знову просунулися на Бахмутському напрямку: скільки звільнено території за тиждень

Сили оборони продовжують звільняти українські території від ворога. За минулий тиждень українським захисникам вдалось звільнити три квадратні кілометри біля Бахмута Донецької області. 

Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр. Вона зазначила, що ЗСУ активно просуваються на Бахмутському напрямку. 

"І разом ми можемо говорити про звільнені 43 кв. км довкола Бахмута", — додала Ганна Маляр.

мапа Бахмут

Мапа DeepState

Контрнаступ ЗСУ

Президент Володимир Зеленський напередодні під час візиту у Данію повідомив, що українським військовим бракувало зброї для потужного контрнаступу влітку. За його словами, Україна не буде ризикувати життями воїнів заради незначного просування на фронті. Глава держави наголосив, що важко критикувати контрнаступ ЗСУ, коли у бійців немає відповідного озброєння. Зеленський додав, що поки Україна готувалася до контрнаступу, росіяни дійсно окопувалися, мінували територію та вибудовували свою оборону, проте вони усе це робили ще з 2014 року.

Тим часом американські аналітики заявили, що Збройні сили України мають багато варіантів перерізання критично важливих російських наземних шляхів сполучення вздовж північного узбережжя Азовського моря. Український контрнаступ буде тривалою та "нелінійною" серією операцій. 

Водночас американське видання CBS заявило, що українські військові подолали російське мінне поле та розпочали бій за звільнення Токмака на Запоріжжі. Це місто є важливим бар'єром на шляху до тимчасово окупованого Мелітополя, який є логістичним центром для росіян.

Нагадаємо, упродовж останньої доби підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили пункт управління та три артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 09:21