Фото: Генштаб

ЗСУ влучно вдарили по пункту управління російських військ: Генштаб оприлюднив деталі

Військові продовжують завдавати відчутних втрат ворогу. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу противника.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили пункт управління та три артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Російські обстріли

Протягом минулої доби ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, будівля навчального закладу та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. 

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Курдюмівки Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час візиту до Данії 20 серпня, коментуючи контрнаступ українських захисників, заявив, що їм бракувало зброї для потужних атак влітку. Він наголосив, що Україна не буде ризикувати життями тисяч захисників заради просування до п'яти-восьми кілометрів, коли немає потужної зброї.

Також очільник держави зазначив, що поки Україна готувалася до контрнаступу, росіяни окопувалися, мінували територію та вибудовували свою оборону, проте вони усе це робили ще з 2014 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 07:58