Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські військові відійшли з Кринок на Херсонщині, — ЗМІ

Збройні сили України відійшли від села Кринки, що на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Залишатися там не було сенсу через масштабні руйнування населеного пункту.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням поінформоване джерело в українських Силах оборони.

Водночас, за словами військових, на цьому напрямку це відбулося ще декілька тижнів тому.

Раніше видання Liga.net із посиланням на джерела в Генеральному штабі Збройних сил України теж інформувало про відхід із Кринок на Херсонщині й Урожайного на Донеччині. Про окупацію села днями повідомляв і проект DeepState.

"В обидвох населених пунктах утримувати позиції більше не мало сенсу через масштабні руйнування, й Сили оборони відійшли заради збереження життів бійців", — йшлося у повідомленні.

Збройні сили України утримували плацдарм на лівобережжі Дніпра у Херсонській області з осені 2023 року. Наші бійці перебували на цих позиціях, попри складність постачання та неможливість переправити через Дніпро важку техніку.

Нагадаємо, що у вівторок, 16 липня, станом на післяобідню пору на різних ділянках фронту відбулося 65 бойових зіткнень. Ворог атакує майже на всій лінії фронту, але найгарячішою сьогодні залишається ситуація на Покровському напрямку. Проте українські захисники стримують натиск окупаційних військ і завдають противнику значних втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 22:19