Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог атакує позиції ЗСУ майже по всій лінії фронту: де найгарячіше

У вівторок, 16 липня, станом на цей час на різних ділянках фронту відбулося 65 бойових зіткнень. Ворог атакує майже по усій лінії фронту, але найгарячішою сьогодні залишається ситуація на Покровському напрямку. Проте українські захисники стримують натиск окупаційних військ та завдають противнику значних втрат.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили найбільшу кількість спроб потіснити українських захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Новоолександрівка, Калинове, Воздвиженка, Прогрес, Новоселівка Перша та Уманське. Сили оборони стримують натиск противника та відбили дев’ять атак, проте п’ять боєзіткнень ще досі тривають. 

На Харківському напрямку росіяни чотири рази атакували оборонні рубежі ЗСУ поблизу Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив вісім штурмових дій неподалік Степової Новоселівки, Піщаного, Синьківки, Берестового та Андріївки. Шість боїв уже закінчилися, ще два — тривають.

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала п’ять разів поблизу Невського та Макіївки. Українські захисники відбили чотири атаки, ще одна — триває.

На Сіверському напрямку впродовж дня ворог сім разів атакував у районах Верхньокам’янського, Переїзного та Північного. ЗСУ відбили шість штурмів, ще одне боєзіткнення триває.

На Краматорському напрямку загарбники п’ять разів здійснювали штурмові дії. Сили оборони зупинили дві атаки рашистів поблизу Опитного та Часового Яру, ще три атаки тривають в районі Кліщіївки.

На Торецькому напрямку противник атакував шість разів неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка. Чотири бої завершилися без успіху для окупантів, ще два — продовжуються.

На Курахівському напрямку ворог став активнішим. Зокрема, 12 разів атакував поблизу Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки. Вісім боїв завершено, чотири атаки ще продовжуються.

На Времівському напрямку окупанти двічі атакували позиції наших військ біля Водяного. У результаті боєзіткнень росіяни зазнали невдачі.

На Оріхівському напрямку противник намагався прорвати українську оборону біля Малої Токмачки та Новоандріївки, але успіху не мав.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, згідно з прогнозами розвідки Великої Британії, українські сили продовжать оборонятися протягом наступних шести місяців і не зможуть провести великомасштабну контрнаступну операцію до 2025 року. Однак українська армія вже намагається оскаржити тактичну ініціативу в обмежених контратаках на окремих ділянках фронту, і вона може провести обмежені контрнаступні операції, навіть значною мірою в обороні залежно від прибуття західної допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 16:40