Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти нарощують темпи атак на двох напрямках: де відбуваються найзапекліші бої

Від початку доби кількість бойових зіткнень на всій лінії фронту зросла до 84. На Лиманському та Покровському напрямках ворог проявляє найбільшу активність та нарощує темпи наступальних дій. Попри це, українські захисники впевнено стримують натиск російських окупаційних військ і завдають значних втрат рашистам.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку ЗСУ відбили два ворожих штурми поблизу Глибокого. Тут обійшлося без втрат позицій. Ще два боєзіткнення там продовжуються. 

На Куп’янському напрямку противник два рази безуспішно штурмував позиції українських військових у районі Синьківки. Авіація окупантів двічі била некерованими авіаракетами поблизу Степової Новоселівки — сумарно випущено два десятки НАРів. До того ж дві керовані авіабомби вибухнули біля Курилівки.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила 17 атак на позиції ЗСУ поблизу Невського, Макіївки, Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі. 11 боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще шість атак тривають. Окупанти найактивніші у районі Тернів — там відбулося понад третину від усіх бойових зіткнень.

На Сіверському напрямку ворог продовжує шукати слабкі місця в обороні ЗСУ. Поблизу Спірного, Білогорівки та Виїмки захисники української землі відбили шість атак противника. Зараз точиться бій неподалік Спірного. Ситуація тут контрольована.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили три безуспішні штурми позицій наших військових поблизу Калинівки, Кліщіївки та Іванівського. Двічі били з озброєння армійської авіації по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до дев’яти. Противник, за підтримки авіації, по два рази намагався просунутись у бік Нью-Йорка та Торецька. Ще чотири атаки агресор здійснив поблизу Північного. Бої у трьох локаціях ще продовжуються. Загалом на цьому напрямку загарбники завдали п’ять авіаударів.

На Покровському напрямку відбулося найбільше боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 29 спроб витіснити ЗСУ із займаних позицій в районах Калинового, Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Нетайлового. Майже половину атак ворог провів біля Новоолександрівки і Новоселівки першої. Сили оборони стримують натиск ворога та відбили 17 штурмів противника, 12 боїв на цьому відтинку ще тривають.

На Курахівському напрямку також продовжуються бої. Наразі ЗСУ відбили шість атак окупаційної армії. Противник концентрує зусилля у бік Красногорівки. Окупанти бомбардували КАБами райони Максимільянівки і Костянтинівки.

На Времівському напрямку відбито три ворожих штурми у бік Костянтинівки, та дві атаки біля Водяного. Противник скинув дів авіабомби біля Єлизаветівки.

На Оріхівському напрямку окупанти отримали жорстку відсіч неподалік Малої Токмачки. Також рашисти випустили 32 некерованих авіаракети у район Лугового.

"Нашим угрупованням військ визначені та доведені завдання для посилення стійкості оборони. Українські захисники продовжують стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат", — зазначили в Генштабі.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Збройні сили України формують кілька нових бригад, але через затримку допомоги від партнерів виникають проблеми із їхнім озброєнням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 17:15