Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники просуваються на Мелітопольському напрямку: у Нацгвардії повідомили деталі наступу

Сили оборони продовжують контрнаступальну операцію на Півдні. Бійці Національної гвардії України мають успіхи на Мелітопольському напрямку Запорізької області, тут вони закріплюються на нових рубежах.

Про це під час брифінгу повідомив представник Головного управління Нацгвардії Микола Уршалович.

"На Мелітопольському напрямку гвардійці продовжували наступальні дії в складі ударних груп Сил оборони. Мають частковий успіх", — розповів він. 

Також, за словами Уршаловича, нацгвардійці змогли захопити російську БМП-3 поблизу Роботиного. Щодо просування, то військовий зазначив, що підрозділи однієї з бригад НГУ в ході наступальних дій просунулися до 650 метрів вглибину оборони противника та на півтора кілометра — по фронту.

Ситуація на фронті

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та три — по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Також, нашими захисниками було знищено дев'ять розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 21 артилерійський засіб на вогневих позиціях, радіолокаційну станцію, три пункти управління, район зосередження озброєння та військової техніки, два засоби протиповітряної оборони, район зосередження особового складу та два склади боєприпасів ворога.

Нагадаємо, українські війська на південному фронті відбили контратаки російських військових. Ворог намагався повернути раніше втрачені території на напрямку Урожайне — Благодатне та західніше Старомайорського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 13:18