Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відмовилися від тактики США під час контрнаступу, — The New York Times

Військові Збройних сил України в ході контрнаступальних дій на фронті змінили тактику ведення війни. Зокрема, відмовившись від тактики Сполучених штатів Америки.

Про це повідомляє The New York Times. 

Зазначається, що адміністрація американського лідера Джо Байдена розраховувала на те, що українські бригади, навчені на Заході, продемонструють перевагу американського способу ведення війни над російським.

У виданні зауважили, що у США американці робили акцент у навчанні на вміння старших солдатів швидко ухвалювати рішення на полі бою і застосовувати загальновійськову тактику — синхронізовані атаки піхоти, танків і артилерії. Більша частина навчань передбачала навчання українських військовослужбовців тому, як переходити в наступ, а не залишатися в обороні. 

Проте на полі бою українські військові зіткнулись зі значним мінуванням території та постійними обстрілами з артилерії та авіації. Наразі українські командири змінили тактику та зосередилися на вимотуванні російських сил артилерією та ракетами великої дальності.

Союзники України також побоюються, що ЗСУ використовують велику кількість снарядів для артилерії. Однак, у разі прориву ліній оборони росіян, українські військові ще можуть застосувати тактику США та НАТО.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці повідомляли про проблему російської армії на Півдні України. Аналітики стверджують, що війську РФ бракує снарядів та резервів для ведення бойових дій з ЗСУ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 10:25