Тренування "Шахтаря". Джерело: Telegram-канал футбольного клубу "Шахтар"

Український чемпіон "Шахтар" визначився, на якому стадіоні гратиме матчі Ліги чемпіонів

Донецький "Шахтар", який за підсумками минулого футбольного сезону в Україні став чемпіоном, визначився з місцем проведення домашніх єврокубкових матчів у сезоні-2024/2525. Це стадіон "Фельтінс-Арена" в німецькому Гельзенкірхені.

Про це футбольний клуб "Шахтар" повідомив на своїх офіційних сторінках. Саме там "гірники" розпочнуть виступи у груповому етапі Ліги чемпіонів, а також гратимуть в усіх подальших турнірах навесні 2025 року, якщо туди кваліфікуються.

"Фельтінс-Арена" — домашній стадіон німецького футбольного клубу "Шальке 04".  Він здатен вмістити 54 тисячі глядачів і відповідає вимогам УЄФА для проведення міжнародних поєдинків.

"Шахтар" у Гельзенкірхені

Джерело: футбольний клуб "Шахтар"

У попередні два сезони "Шахтар" також приймав домашні матчі у єврокубках за кордоном через війну в Україні. У сезоні-2022/2023 номінально домашні поєдинки "гірники" проводили у Варшаві, у сезоні-2023/2024 — в Німеччині в Гамбурзі.

"Шахтар" став третім українським клубом, що визначився із місцем проведення єврокубкових матчів у сезоні-2024/2025. Першим стало "Полісся" — дебютні поєдинки в єврокубках гратиме у польському Глівіце, а другим визначилося "Динамо" — теж прийматиме домашні в Польщі, але у Любліні.

Як відомо, Ліга чемпіонів сезону-2023/2024 проходитиме за оновленим форматом — участь в основній стадії турніру візьмуть 36 команд, які гратимуть в одній групі за "швейцарською" системою.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що донецький "Шахтар" гратиме деякі домашні поєдинки Української Прем'єр-ліги сезону-2024/2025 на стадіоні команди "Лівий берег" у Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.07.2024 19:55