Футболісти "Шахтаря". Джерело: shakhtar.com

"Шахтар" напряму потрапив у груповий етап Ліги чемпіонів: що це означає для українського чемпіона

Чемпіон України з футболу, яким є донецький "Шахтар", гратиме у груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2024/25. Український клуб отримав пряму путівку, оскільки іспанський "Реал" став переможцем, перемігши у фіналі дортмундську "Боруссію" з рахунком 2:0.

Згідно з таблицею коефіцієнтів УЄФА, представник України не мав отримувати місця напряму в груповій стадії, а мав долати кваліфікацію. Однак новий формат турніру та зміна критеріїв перерозподілу прямих путівок дозволила "Шахтарю" уникнути відбіркового раунду.

Для цього Лігу чемпіонів мала виграти команда, що й так здобула путівку в турнір, тобто потрапила до першої четвірки провідних внутрішніх європейських чемпіонатів. Якби перемогла "Боруссія", тоді би донецькій команді не пощастило настільки, як зараз, адже дортмундці нещодавно фінішували в німецькій Бундеслізі на п’ятому місці.

Тож «вакантне» місце "Реала" зайняв чемпіон своєї країни з найвищим п’ятирічним рейтингом в єврокубках — це "Шахтар". Донеччани 19 раз гратимуть у груповому етапі Ліги чемпіонів, а також восьмий рік поспіль.

Для групового етапу Ліги чемпіонів невідомими залишаються ще сім учасників, їх визначать за результатами кваліфікації. Свій шлях там розпочне й віце-чемпіон України — київське "Динамо". Для виходу в групу киянам доведеться здолати три раунди відбору.

Нагадаємо, що донецький "Шахтар" уже влітку готовий продати півзахисника команди Георгія Судакова. Потенційним покупцям доведеться викласти за лідера команди 70 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.06.2024 14:19