Фото: Микола Лавренко / ФК "Лівий берег"

"Шахтар" гратиме деякі матчі УПЛ у Києві: подробиці

Донецький "Шахтар" гратиме деякі домашні поєдинки Української Прем'єр-ліги сезону 2024/25 на стадіоні команди "Лівий берег" у Києві.

Про це повідомив президент "Лівого берега" Микола Лавренко, пише "Український футбол".

За його словами, з нового сезону на нашому стадіоні гратимуть дві команди — "Лівий берег" і "Шахтар".

"Якщо "Шахтар" у цей день не гратиме за календарем або коли це випадає на матчі перед Лігою чемпіонів та їм буде зручніше грати у Львові, він має право поступитися іншій команді", — сказав він.

За словами Лавренка що шанси для цього невеликі, при тому, що "Лівий берег" повністю здавав в оренду свій стадіон. 

"У зимові та весняні місяці навантаження на поле колосальне, внаслідок чого виникали певні проблеми з газоном. Та все одно ми побачили, що поле матиме кращий вигляд, ніж у тих, у кого не було такого навантаження", — сказав президент клубу.

Що передбачає співпраця "Лівого берега" та "Шахтаря"

Микола Лавренко запевнив, що співпраця між "Шахтарем" та київським клубом не передбачає для "Лівого берега" додаткові бонуси.

"З нашої сторони — технічна консультація. "Шахтар" може на своїх матчах брендувати стадіон, ставити LED-освітлення. Вони вивчали роботу наших фахівців і залишилися задоволеними. Зараз ми вивчаємо можливість збільшити кількість місць для глядачів, щоб на матчах "Шахтаря" була максимальна заповнюваність трибун", — додав Лавренко.

Варто зазначити, що базовим домашнім стадіоном "Шахтаря" у минулому сезоні була "Арена Львів".

Нагадаємо, чемпіон України з футболу, яким є донецький "Шахтар", гратиме у груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2024/25. Український клуб отримав пряму путівку, оскільки іспанський "Реал" став переможцем, перемігши у фіналі дортмундську "Боруссію" з рахунком 2:0.

Раніше повідомлялось, що донецький "Шахтар" уже влітку готовий продати півзахисника команди Георгія Судакова. Потенційним покупцям доведеться викласти за лідера команди 70 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.07.2024 12:12