Фото: Національна федерація пауерліфтингу України у Facebook

Український чемпіон світу поставив на місце іранця: відео сміливого вчинку

Український пауерліфтер Іван Чупринко відмовився потиснути руку іранцю під час нагородження на чемпіонаті світу з жиму лежачи. На турнірі в Південній Африці українець став абсолютним чемпіоном світу у ваговій категорії до 74 кг.

Про це повідомляє Національна Федерація Пауерліфтингу України.

Також Іван Чупринко побив світовий рекорд, який тримався з 2015 року, піднявши вагу 300,5 кг. Цікаво, що бронзовим призером став іранський спортсмен. Під час нагородження українець відмовився потиснути руку представнику Ірану, який стояв поруч на п'єдесталі.

Нагадаємо, 29 травня Верховна Рада схвалила запровадження санкцій проти Ірану на 50 років. Обмеження вводяться через надання Росії дронів і озброєння для обстрілу українських міст.

Іран заперечив постачання Російській Федерації ударних дронів Shahed. Мовляв, Тегеран вважає звинувачення безпідставними.

За даними CNN, Росія використовує води Каспію, аби отримувати зброю з Ірану. Країни Заходу не можуть перешкодити цьому. Експерти вважають, що цей маршрут використовується для перевезення безпілотників, куль і мінометних снарядів, які РФ закуповує для війни в Україні. Дані про рух суден засвідчують, що вантажні кораблі на Каспії все частіше вимикають транспондери (автоматичну ідентифікаційну систему, яку заведено тримати ввімкненою), а це дає підстави припускати, що вони мають причини для такої таємності. Аналітики вважають, що у західних союзників України мало сил, щоб зупинити такі поставки зброї.

Також відомо, що Іран є одним з головних спонсорів російської терористичної війни проти мирних українців. Москва щодня обстрілює дронами та іншою зброєю іранського виробництва українські міста, вбиваючи людей та руйнуючи інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.05.2023 15:45