Фото: росЗМІ

Іран заперечив постачання дронів Росії і звинуватив Зеленського в "інформаційній війні"

Іран заперечив постачання Російській Федерації ударних дронів Shahed. Мовляв, Тегеран вважає звинувачення безпідставними.

Про це повідомила іранська державна агенція IRNA з посиланням на речника МЗС країни Насера Канані.

За його словами, президент України Володимир Зеленський нібито "бере участь в інформаційній війні проти іранського народу, аби отримати якомога більше зброї та фінансової допомоги від Заходу".  

олітичні шоу не змінюють реальності війни в Україні. А відмова української сторони від переговорів з Іраном з метою вивчення висунутих звинувачень свідчить про безпідставність та політичні інтереси на тлі таких тверджень проти Ісламської Республіки Іран", — сказав Канані.

Нагадаємо, за даними CNN, Росія використовує води Каспію, аби отримувати зброю з Ірану. Країни Заходу не можуть перешкодити цьому. Експерти вважають, що цей маршрут використовується для перевезення безпілотників, куль і мінометних снарядів, які РФ закуповує для війни в Україні. Дані про рух суден засвідчують, що вантажні кораблі на Каспії все частіше вимикають транспондери (автоматичну ідентифікаційну систему, яку заведено тримати ввімкненою), а це дає підстави припускати, що вони мають причини для такої таємності. Аналітики вважають, що у західних союзників України мало сил, щоб зупинити такі поставки зброї.

Також відомо, що Іран є одним з головних спонсорів російської терористичної війни проти мирних українців. Москва щодня обстрілює дронами та іншою зброєю іранського виробництва українські міста, вбиваючи людей та руйнуючи інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2023 15:37