Фото: grodno.greenbelarus.info

Україну накриє рекордна спека: у ДСНС попередили про небезпеку

Наступного тижня Україну накриє сильна спека. Подекуди стовпчики термометрів показуватиму +41ºC. 

Про це повідомив прес-центр Державної служби надзвичайних ситуацій.

Впродовж 11-15 липня у південних, східних, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях очікується +40...+41ºC. В інших регіонах синоптики прогнозують +35...+38ºC.

В "Укргідрометцентрі" пояснюють, що така аномальна спека пов’язана з поширенням на територію України тропічного повітря з північних районів Африки. Пекельна спека, яка очікується наступного тижня, близька до абсолютних максимумів температури, зафіксованих в Україні за всю історію спостережень.

У ДСНС попередили, що погодні умови можуть негативно впливати на самопочуття людей.

"Будьте обережні, по можливості не виходьте на вулицю та пийте більше води", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.07.2024 18:30