"Укренерго" повідомило про ускладнення ситуації в енергетиці через нові обстріли

31 ЖОВТНЯ 2022 16:10

Через пошкодження в результаті сьогоднішніх обстрілів критично важливих об'єктів ситуація в енергетиці ускладнилася.

Як повідомила НЕК "Укренерго", стабілізаційні графіки погодинних відключень, які були введені з 6 години ранку у всіх регіонах, зараз скасовані, пише TrueUA.

"Для ліквідації аварій, викликаних наслідками ракетних обстрілів, в окремих регіонах операторами розподільних мереж (обленерго) введені локальні обмеження споживачів в межах областей", – йдеться в повідомленні.

Надалі величина необхідного обмеження споживачів буде регулюватися в залежності від поточної ситуації в енергосистемі. "Укренерго" закликає громадян економити електроенергію для того, щоб допомогти енергетикам якнайшвидше повернути світло.

"Друзі, ми знову просимо Вас про допомогу. Наші ремонтні бригади вже почали ліквідацію пошкоджень там, де це дозволили військові. Допомогти їм може кожен, у кого зараз є світло. Економне споживання електроенергії допоможе утримати баланс в енергосистемі та не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перевантаження", – закликали в компанії.

Нагадаємо, російські загарбники вранці 31 жовтня знову масовано атакували ракетами Україну. Вибухи було чути у різних містах, працювала протиповітряна оборона. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба попередив жителів про тривалу відсутність електроенергії через ворожі атаки.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Росія сьогодні обстріляла 10 областей України. Внаслідок ударів пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні. Відомо, що 13 осіб отримали різні травми, інформація про вбитих, на щастя, не надходила.

Суспільство, 31.10.2022 16:10