Фото: Facebook Рустема Умєрова

Умєров подякував главі Пентагона за ракети ATACMS

Міністр оборони України Рустем Умєров та глава Пентагона Ллойдом Остіном провів телефонну розмову. Український урядовець подякував колезі за надання Україні ракет ATACMS.

Про це у соцмережі Х (Twitter) повідомив міністр оборони Рустем Умєрова. За його словами, ракети ATACMS мають серйозний вплив на бойові дії на фронті.

"Поінформував свого американського колегу про ситуацію на полі бою. Подякував керівництву США і особисто міністру Остіну за надання Україні систем ATACMS. Це має великий вплив на бойову обстановку", — повідомив він.

Перше використання ATACMS в Україні

Україна вперше застосувала ATACMS 17 жовтня. Ракети вдарили по російських аеродромах у Бердянську та Луганську. Це стало першим випадком, коли надана США зброя була використана під час війни в Україні. Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за надання далекобійних ракет ATACMS.

Своєю чергою Білий дім офіційно підтвердив, що Україна отримала далекобійні ракети ATACMS. Їхня дальність — 165 кілометрів. За даними The New York Times, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки близько 20 ракет ATACMS. При цьому Сили оборони не можуть їх використовувати для атак по території Російської Федерації.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш раніше пояснював, що американські далекобійні ракети ATACMS, якими Збройні сили України успішно завдали ударів по аеродромах росіян на окупованій території, "суттєво змінюють правила гри". Тепер окупанти змушені відтягувати свої склади та аеродроми ще далі від лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2023 19:51