Фото: The Times of Israel

Уряд Ізраїлю погодив з ХАМАС звільнення заручників і коротке перемир'я

Вранці у середу, 22 листопада, під час безпрецедентного голосування Кабінет міністрів Ізраїлю ухвалив угоду з ХАМАС. Йдеться про домовленість про звільнення близько 50 заручників, які були викрадені під час терористичної атаки 7 жовтня в обмін на припинення вогню.

Про це пише The Times of Israel.

Представник ізраїльського уряду під час брифінгу сказав, що угода передбачає звільнення 50 живих громадян Ізраїлю, переважно жінок і дітей, групами по 12-13 осіб на день. 

"Загалом деталі угоди не були офіційно оприлюднені. В обмін на це Ізраїль вперше після початку війни погодився на припинення вогню щонайменше на чотири дні. Окрім цього, Ізраїль повинен звільнити з в'язниць близько 150 палестинських ув'язнених — жінок та неповнолітніх", — пише видання.

За попередньою інформацією, перших заручників може бути звільнено в четвер.Також під час перемир'я в Сектор Гази пропускатимуться вантажівки з гуманітарною допомогою та паливом.

Нагадаємо, раніше голова Ради національної безпеки Цахі Ханегбі заявив, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) досягнула всіх цілей у Газі, проте війна ще не закінчена. За його словами, ізраїльські військові відзначили три тижні з моменту початку наземного вторгнення в Газу, і зараз діє в центрі міста, завдаючи ударів по кожній цілі, яку хотіла.

Наразі ізраїльській військові переносять фокус своєї кампанії на південь Гази. Там їм, імовірно, доведеться провести найважчий етап, оскільки Ізраїль прагне розгромити бойовиків і повернути заручників на тлі поглиблення гуманітарної кризи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.11.2023 07:59