Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Уряд заборонив приватизацію державного і комунального майна на територіях активних бойових дій

Відтепер в Україні приватизація державного і комунального майна на територіях активних бойових дій на період воєнного стану заборонена. Таке рішення прийняв Кабінет Міністрів 22 грудня 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Ухвалені зміни передбачають, що під час воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування приватизація державного і комунального майна на територіях активних бойових дій не проводитиметься", — йдеться у повідомленні.

В міністерстві нагадали, що території бойових дій визначаються згідно з переліком територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

"Цей Перелік затверджений наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року №309 та періодично оновлюється", — додали в міністерстві.

Нагадаємо, в Україні планують дозволити продаж конфіскованих у рамках санкцій квартир. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект. 

Додамо, у 2024 році в Україні зросте податок на нерухомість. Це нововведення обумовлене залежністю розміру податку від мінімальної заробітної плати. Згідно із законодавством, податок за нерухомість мають сплачувати українці, які володіють: квартирою понад 60 квадратних метрів, будинком площею понад 120 квадратних метрів чи будинком та квартирою з загальною площею 180 квадратних метрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 22.12.2023 19:37