В ISW спростували заяви росіян про захоплення Соледара

11 СІЧНЯ 2023 09:21

Заяви росіян про те, що окупанти захопили Соледар Донецької області, не відповідають дійсності. До того ж можливе захоплення Соледара не означатиме, що Бахмут опиниться в оточенні.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни, пише TrueUA.

"ISW лише 10 січня спостерігала візуальне підтвердження присутності сил групи "Вагнера" у центрі Соледара. Однак реальність поквартального контролю над місцевістю в Соледарі затемнюється динамічним характером міських боїв, і російські війська протягом кількох місяців значною мірою намагалися досягти значних тактичних успіхів у районі Соледара", – пояснили аналітики.

Фахівці додали, що навіть у разі захоплення росіянами Соледара не означатиме негайного оточення Бахмута.

Бої за Соледар

Міноборони України 9 січня вдень повідомило, що російські загарбники розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Ворог перекинув на цей напрямок додатково штурмові загони й змінив тактику. Ганна Маляр розповіла, що окупанти наступають по трупах своїх же солдатів та масово застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців.

10 січня у Міноборони поінформували, що ворог не зважає на великі втрати свого особового складу і продовжує наступ. Наші захисники відбивають атаки ворога.

Нагадаємо, кілька днів тому українське військове керівництво повідомило, що ухвалило рішення про зміцнення оборони біля міст Бахмут і Соледар Донецької області, що містить переміщення додаткових підрозділів на цю ділянку фронту та посилення інтенсивності вогневого ураження ворога. 

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 11.01.2023 09:21