Ворог штурмує, попри великі втрати: у Міноборони розповіли про ситуацію в районі Соледара

10 СІЧНЯ 2023 20:36

Ситуація поблизу Соледара залишаються важкою. Там тривають потужні бої, окупанти продовжують штурмувати позиції наших військових.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише TrueUA.

Посадовиця розповіла, що ворог не зважає на великі втрати свого особового складу і продовжує наступ. Наші захисники відбивають атаки ворога.

"Підступи до наших позицій просто усіяні тілами загиблих бійців противника. Наші бійці мужньо тримають оборону. Так відчайдушно битися з великим та потужним ворогом може тільки дуже сильна нація", – написала Маляр у Telegram.

Бої за Соледар

Міноборони 9 січня вдень повідомило, що російські загарбники розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Ворог перекинув на цей напрямок додатково штурмові загони й змінив тактику. Ганна Маляр розповіла, що окупанти наступають по трупах своїх же солдатів та масово застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців.

Відомо, що аналітики Інституту вивчення війни у звіті за 7 січня зазначали, що, попри деякі успіхи російських військ у Соледарі, загарбники ще далекі від оперативного оточення Бахмута. Експерти вказували, що для того, щоб ефективно перерізати українські шляхи комунікацій у Бахмуті, росіяни мали б встановити контроль над трасою Сіверськ-Бахмут (наразі 7 км на захід від найвіддаленішої точки підтвердженого наступу Росії в районі Соледара) і досягти автомагістралі Слов’янськ-Бахмут (13 км від найвіддаленішої точки підтвердженого російського наступу в районі Соледара).

"Враховуючи, що останнім часом темпи просування  на цій ділянці складають максимум кілька сотень метрів на день, дуже малоймовірно, що російським силам вдасться скоординувати просування до цих опорних пунктів і перейти до оточення Бахмута", – йшлося у зведенні Інституту.

Наголошувалося, що геолокаційні кадри показували бійців "групи Вагнера" на заводі "Артемсіль" у центрі Соледара. 

Нагадаємо, кілька днів тому українське військове керівництво повідомило, що ухвалило рішення про зміцнення оборони біля міст Бахмут і Соледар Донецької області, що містить переміщення додаткових підрозділів на цю ділянку фронту та посилення інтенсивності вогневого ураження ворога. 

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 10.01.2023 20:36