В ISW вказали на проблеми окупантів у Луганській області

22 ЛИСТОПАДА 2022 10:05

Погода дуже сильно сповільнила наступ російських військ у східних областях України. При цьому сильний дощ та бруд не зупинили просування Збройних сил України.

Аналітики американського Інституту вивчення війни у своєму щоденному звіті зазначили, що 20 листопада російські окупанти не проводили наземні операції в Куп'янському напрямку на північний захід від Сватового. Експерти вважають, що це пов'язано з важкими погодними умовами, пише TrueUA.

При цьому в Генштабі ЗСУ повідомив, що українські бійці 20 і 21 листопада відбили атаки на напрямках Лиман та Кремінна-Лисичанськ й знищили техніку РФ біля Сиротиного.

Водночас у Міноборони Росії 20 або 21 листопада не повідомили про будь-які оперативні досягнення.

Своєю чергою в Міністерстві оборони Великої Британії відзначили, що росіяни продовжують будувати оборонні позиції на сході України.

"Звіти підтверджують попередні оцінки ISW про те, що російські військові намагаються поліпшити свої оборонні і наступальні можливості на сході України, перекидаючи мобілізовані війська з Херсона, але російські військові не досягли значного оперативного прогресу через низький моральний дух і брак кваліфікованого персоналу", – вказали аналітики.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ пояснили, як росіяни використовуватимуть С-300, які вивезла з Білорусі.

Війна, 22.11.2022 10:05