Фото: "Слово і діло"

В армії РФ процвітає дезертирство: у британській розвідці пояснили, чому рашисти не хочуть воювати

Росіяни все менше хочуть воювати в Україні. У ворожій армії процвітає дезертирство. Військові РФ відмовляються іти на фронт, не маючи відповідної підготовки та мотивації.

Такий висновок зробили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Зокрема, наводять приклад, коли 25 серпня військовий суд засудив двох російських солдатів за відмову підкоритися наказу повернутися на фронт в Україні. Відомо, що за відмову воювати в РФ щотижня засуджують близько 100 солдатів.

РозвідкаІнфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Британські аналітики прогнозують, що при такій тенденції щороку буде винесено близько 5200 обвинувальних вироків.

Водночас у розвідці Великої Британії наголошують, що така ситуація свідчить про низький моральний стан у російській армії. Російські військові стикаються з великими стресом на фронті в Україні, тож не хочуть воювати.

Проте керівництво Росії наразі знайшло спосіб компенсовувати такі втрати, замінюючи дезертирів мобілізованими. 

"Після часткової мобілізації у вересні 2022 року Росія адаптувала свій підхід до ведення війни, використовуючи чисту масу для наступальних та оборонних операцій", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці повідомляли, що росіяни намагаються заманити до війська мешканців бідних регіонів країни. Людям пропонують високі зарплати, але навіть це не допомагає виконати мобілізаційний план.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 09:58