Фото: росЗМІ

У Росії вигадали спосіб, як відправити на війну мешканців депресивних регіонів: розвідка пояснила, чому це не допоможе

Росіяни намагаються заманити до війська мешканців бідних регіонів країни. Людям пропонують високі зарплати, але навіть це не допомагає виконати мобілізаційний план.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Цілком ймовірно, що зарплата і додаткові пільги стануть сильним стимулом для людей, особливо з бідних регіонів Росії. Однак Росія, як і раніше, навряд чи досягне поставленої мети щодо набору добровольців до лав армії", — йдеться у повідомленні.

британська розвідка

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Британські аналітики наголошують, що Кремль підвищив забезпечення військових після повномасштабного вторгнення в Україну. Якщо на початку лютого російський диктатор Володимир Путін заявляв,  що лейтенант отримує 81,2 тисяч рублів на місяць, то вже у жовтні 2022 року йшлось про те, що навіть мобілізовані рядові отримуватимуть 195 тисяч рублів на місяць.

У Міноборони Великої Британії зазначають, що багато молодших чинів, які перебувають на фронті в Україні отримують понад 200 тисяч рублів на місяць. Ця сума у понад 2,7 раза перевищує середню зарплату за Росією.

Мобілізація в РФ

Російська армія постійно потребує поповнення, але через невдоволення людей мобілізацію там проводять приховано. В українському Міноборони розповіли, що Кремль відмовився від публічних заходів через невдоволення матерів і дружин, рідні яких перебувають на війні в Україні.

Напередодні у Головному управлінні розвідки повідомили, що Російська Федерація готується до масштабної мобілізації. Окупанти мають намір створити цілу низку нових військових формувань: десантних полків, дивізій, механізованих бригад. Держава-агресорка Росія має намір відновити боєздатність і наступальний потенціал своєї армії.

Загалом у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч людей. Масова мобілізація — непопулярне рішення, але путінський режим не має іншого виходу.

Відомо, що від початку 2022 року російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізували до своєї армії від 55 до 60 тисяч чоловіків.

Кожного місяця мобілізовують близько 20 тисяч людей. Кремль забирає людей до війська різними способами, зокрема примусовими. Стосується мобілізація лише простих людей.

Нагадаємо, нещодавно в Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили, що цієї осені Кремль може запустити нову хвилю активної мобілізації у Росії. Наразі владу зупиняють лише невтішні настрої населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 09:57