Фото: росЗМІ

У Кремлі думають, як налаштувати росіян "іти на забій", та планують нову хвилю мобілізації, — ГУР

Цієї осені Кремль може запустити нову хвилю активної мобілізації у Росії. Наразі владу зупиняють лише невтішні настрої населення.

Про це в ефірі телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Нова публічна хвиля мобілізації могла б бути запущена вже давно. Чому публічна? Тому що мобілізаційні заходи на території РФ не припинялися. І після так званої "часткової мобілізації" цей "м'ясний фонд" поповнюється у рашистській армії", — пояснив він.

Юсов наголосив, що хвиля мобілізації може бути і публічною. Щоправда, поки що Кремль побоюється реакції росіян, які налаштовані не дуже позитивно.

"Якими б вони не були зазомбованими, але мешканці Кремля побоюються наступних реакцій. Тож вони думають над тим, як підвищити "мобілізаційний запал" і готовність населення іти на забій задля втілення якихось божевільних мрій кремлівського карлика та диктатора", — сказав посадовець.

Мобілізація в РФ

Російська армія постійно потребує поповнення, але через невдоволення людей мобілізацію там проводять приховано. В українському Міноборони розповіли, що Кремль відмовився від публічних заходів через невдоволення матерів і дружин, рідні яких перебувають на війні в Україні.

Напередодні у Головному управлінні розвідки повідомили, що Російська Федерація готується до масштабної мобілізації. Окупанти мають намір створити цілу низку нових військових формувань: десантних полків, дивізій, механізованих бригад. Держава-агресорка Росія має намір відновити боєздатність і наступальний потенціал своєї армії.

Загалом у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч людей. Масова мобілізація — непопулярне рішення, але путінський режим не має іншого виходу.

Відомо, що від початку 2022 року російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізували до своєї армії від 55 до 60 тисяч чоловіків.

Нагадаємо, до російської армії кожного місяця мобілізовують близько 20 тисяч людей. Кремль забирає людей до війська різними способами, зокрема примусовими. Стосується мобілізація лише простих людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 13:18