Фото: росЗМІ

У Росії вигадали, як збільшити кількість "гарматного м’яса" на фронті

Російська Держдума знайшла спосіб збільшити кількість призовників до армії РФ на понад два мільйони осіб. Можновладці країни-агресора вирішили не підвищувати призовний вік поступово, як це планувалось раніше. Тож вже у 2024 році російські чоловіки підлягатимуть призову до 30 років, а нижня межа залишиться на тому ж рівні, що й зараз — 18 років. 

Про це відомо з поправок профільного комітету Міноборони РФ.

Зазначимо, дотепер верхня межа  призовного віку у росіян була 27 років. Її планували підвищувати поступово. При цьому підвищуватись мала і нижня межа — з 18 до 21 року. Ще у понеділок, 24 липня, у Кремлі наголошували, що таким чином зберуть у війську мотивованих та зрілих людей.

Натомість законопроект із новими правками, які дозволять збільшити кількість чоловіків призовного віку одразу на 2,3 мільйони осіб, Держдума розгляне у терміновому порядку вже 25 липня, у вівторок, одразу у другому та третьому читаннях. Такий поспіх аргументують військово-політичною обстановкою.

Нагадаємо, росіяни, які ухиляються від мобілізації для участі у війні в Україні або які дезертирували, можуть отримати статус біженців у Франції. Таке рішення ухвалив Національний суд Франції у справах притулку. Наголошують, що російські ухилянти підлягають переслідуванню й кримінальному покаранню, яке нещодавно було посилено російським законодавством.

Для подання заявки на притулок недостатньо лише перебувати в запасі, заявник повинен довести, що на нього дійсно поширюється військовий обов'язок у контексті часткової мобілізації або примусового призову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 14:50