В Берліні почастішали напади на євреїв

19 КВІТНЯ 2018 11:25

У Берліні скоєно антисемітський напад. У середу троє молодих людей серед білого дня накинулися на двох своїх однолітків, у яких на головах були кепі. Постраждалі: 21-річний громадянин Ізраїлю, а також його приятель з ФРН. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Інцидент обійшовся без жертв і серйозних травм, проте він одразу ж привернув широку увагу громадськості, сколихнувши спогади про трагічне минуле євреїв в Німеччині.

«Зовні я залишався спокійний, але насправді я страшенно злякався. Навіть через годину після нападу, у мене трусилися руки», - розповів один з потерпілих Адам Армуш.

Слідом за інцидентом канцлер ФРН Ангела Меркель запевнила, що влада країни приділяють найпильнішу увагу боротьбі з антисемітизмом.

Вона зазначила, що нападки на євреїв як і раніше зустрічаються в середовищі корінних німців, але одночасно констатувала зростання антисемітських настроїв в середовищі вихідців з арабських країн.

Багато німецьких експертів пов'язують зростання кількості нападів на євреїв в ФРН зі збільшенням числа біженців-мусульман, які прибули в останні кілька років в країну. Буквально на початку квітня влада Німеччини оголосили про створення при МВС поста уповноваженого по боротьбі з антисемітизмом.

Світ, 19.04.2018 11:25