Фото: Скріншот з відео

В Білорусі готують підрозділи для перекидання на схід України,— прикордонники

Російська Федерація перекидає підготовлені підрозділи з території Білорусі на схід України. Наразі в Білорусі на навчаннях знаходиться близько 9-10 тисяч російських військових.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.  

"На жаль, Білорусь не припиняє підтримувати Росію у війні, яку та розв’язала проти нашої країни. Однак і на напрямку Білорусі, і на напрямку кордону з Росією, де наші території були деокуповані, де ворога було відкинуто за межі кордону, на щастя, ми не фіксуємо створення якихось ударних угруповань, які б були готові до повторного вторгнення", — наголосив Демченко.

Він зазначає, що відсутність ударних угруповань ворога в Білорусі не повинна заспокоювати. Ворог в будь-який момент він може використати ці напрямки, навіть не маючи достатніх сил, але для створення або провокацій, або досягнення якихось короткострокових цілей.  

Демченко  відзначив, що кордон з РФ також посилюється, хоча Україна й не має можливості максимально проводити укріплення по лінії кордону.

"Ще з квітня, коли ворога було відкинуто за межі кордону, він щоденно обстрілює як лінію кордону в межах Чернігівської, Сумської та Харківської областей, так і прикордоння. Тільки з початку цього місяця нашими прикордонними нарядами було зафіксовано близько 280 обстрілів прикордоння цих областей", — поінформував Демченко.

Нагадаємо, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнека вважає, що армія Російської Федерації може повторити свій наступ з території Білорусі. Путін зараз активно використовує територію сусідньої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Війна, 28.02.2023 16:08