В Іспанії затримали Шарія, – СБУ

05 ТРАВНЯ 2022 10:58

Правоохоронні органи Іспанії затримали блогера Анатолія Шарія. Українська сторона ініціює процедуру його екстрадиції.

Про це пише TrueUA із посиланням на Telegram Служби безпеки України.

Повідомляється, що Шарія затримали внаслідок багаторівневої спецоперації напередодні, 4 травня. Це стало можливим завдяки взаємодії СБУ та Офісу генпрокурора з міжнародними партнерами.

"Це затримання чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним", – йдеться у повідомленні.

За що затримали Шарія

Служба безпеки України підозрює Шарія у державній зраді та порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак (дискримінації).

На думку слідчих, Шарій діяв на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що він діяв на замовлення іноземних структур.

"Докази слідства підтверджено низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв'ю та виступах Шарія є факти його підривної діяльності проти України", йдеться у повідомленні.

Продовжуються слідчо-оперативні заходи для того, щоб притягнути його до відповідальності.

Нагадаємо, у вересні 2021 року співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру одній із керівниць "Партії Шарія". За попередніми даними, вона займалася підробкою документів про "купівлю" даної політичної сили і про обрання її "очільників".

Події, 05.05.2022 10:58