На фото московський театр "Ленком". Джерело: росЗМІ

В Ізраїлі скасували гастролі російських акторів, які підтримують війну з Україною

Продюсер Гаді Орон заявив, що показ "Ленкому" у театрі "Габіма" в Ізраїлі скасовано. Причина — підтримка артистами російської війни проти України.

Про це повідомляє Detaly.co.il. 

У Ізраїлі розгорілася справжня кампанія за скасування гастролей московського театру "Ленком" до Ізраїлю. Правозахисники та проукраїнські активісти вимагали не допустити появи на сцені головного національного театру країни гастролерів, які відкрито підтримують війну РФ в Україні. У виданні зазначили, що спонсорами візиту "Ленкома" до Ізраїлю мали стати Департамент культури при уряді Москви, Сбербанк, а також один з олігархів.

"Ми не передбачали такого великого хвилювання, яке виникло через російсько-український конфлікт. Ми всі вважаємо, що немає потреби розпалювати ще більше розбіжностей тут. Тому, порадившись із керівництвом театру "Габіма", ми вирішили звільнити дати та відкласти візит театральної трупи "Ленком" до Ізраїлю до, як кажуть, "шостої вечора після війни", — йдеться в офіційному релізі.

Нагадаємо, у Варшаві скасували фестиваль Easy Busy Fest з українськими зірками через появу інформації про спонсорів організаторів із Російської Федерації. Це сталось після масових відмов від участі у ньому українських артистів. Easy Busy Fest був запланований 26 серпня у Варшаві. У ньому мали взяти участь українські зірки: Океан Ельзи, Дантес, The Hardkiss, Yaktak, Alyona Alyona, Wellboy та Kola. Усі вторговані кошти мали піти на допомогу українцям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.08.2023 18:47