Фото: Easy Busy Fest

У Варшаві скасували фестиваль з українськими зірками через спонсорів із РФ: що відомо про скандал

У Варшаві скасували фестиваль Easy Busy Fest з українськими зірками через появу інформації про спонсорів організаторів із Російської Федерації. Це сталось після масових відмов від у часті у ньому українських артистів.

Easy Busy Fest: що відомо про фестиваль

Easy Busy Fest був запланований 26 серпня у Варшаві. У ньому мали взяти участь українські зірки: Океан Ельзи, Дантес, The Hardkiss, Yaktak, Alyona Alyona, Wellboy та Kola. Усі вторговані кошти мали піти на допомогу українцям.

Скріншот з Instagram

Російський слід Easy Busy Fest

Згодом стало відомо, що спонсорами концерту є російські компанії. Першою на це звернула увагу засновниця організації Stand with Ukraine foundation Наталка Панченко. Вона заявила, що компанії-спонсори належать росіянам і казахам.

"Спонсори цього заходу — MixMerkt і Monolith. Ці обидва бренди належать одним власникам. Вихідцям із Росії й, здається, Казахстану, які зареєстрували бізнес у Німеччині й відомі тим, що мають у Європі мережу Russian shops, яка цього року заходить у Польщу", — заявила Панченко.

Скріншот: Facebook Панченко

Реакція зірок на скандал

Українські артисти, які мали виступати на Easy Busy Fest у Варшаві, відреагували на новину про спонсорів із Росії. Так, Океан Ельзи заявили, що не братимуть участі у фестивалі.

"Ми не виступаємо на будь-яких подіях, якщо там є хоч найменше залучення представників країни-агресора! Це наша позиція з 2014 року, і вона не зміниться. На цьому фестивалі нас не буде", — заявили музиканти.

Скріншот Instagram

Згодом гурт The Hardkiss також відмовилися від участі через спонсорів, яких додали в останній момент.

"Нам дуже шкода, що організатори додали до спонсорства компанію, яка має зв’язок із країною-агресором", — заявили артисти.

Wellboy, Дантес, Alyona Alyona, Kola, Sadsvit і Yaktak також закликали відмовитися від допомоги компаній із Російської Федерації й пригрозили відмовою від виступу на фестивалі Easy Busy Fest.

Що заявили організатори

Представники Easy Busy Fest на тлі критики та рішень артистів пояснили, що компанія Monolith, яка має зв’язок із Росією, лише оплатила рекламу в Польщі. У підсумку спонсорство двох компаній із сумнівною репутацією було припинено.

"Ми перевірили інформацію, яку опублікувала Наталя Панченко, і декларуємо, що припиняємо наразі всю співпрацю з компаніями (Monolith і MixMarkt) і чекаємо на їхнє офіційне звернення", — заявили організатори Easy Busy Fest.

Варто відзначити, що після гучного скандалу та відмов українських зірок виступати на Easy Busy Fest організатори вирішили скасувати фестиваль.

"Друзі, на жаль, фестиваль не відбудеться! Ми повністю солідарні з артистами та з кожним із вас. Перед усіма ми хочемо попросити вибачення за нашу фатальну помилку, а саме за недоскональну перевірку спонсорів. У жодному разі ми не знімаємо з себе відповідальності за цю ситуацію. Ми просимо вибачення перед усіма артистами за цю ситуацію, а також хочемо наголосити, що вони не мали жодного стосунку до спонсорів — Monolith і Mix Markt", — йдеться у повідомленні організаторів Easy Busy Fest.

Нагадаємо, донька фронтмена Kozak System Івана Леня опинилась в епіцентрі ракетного удару по Чернігову. Дівчина отримала легкі поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 13:19