В Одесі пролунала серія вибухів: перші подробиці

В Одесі у ніч на вівторок, 18 липня, пролунала серія вибухів. У області оголошено повітряну тривогу.

Про вибухи спершу повідомляли моніторингові пабліки, а також "Суспільне". Пізніше голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що Росія атакує південні області ударними безпілотниками.

"Імовірні кілька хвиль атак. Існує також ракетна небезпека!" — наголосив він.

Перший вибух місцеві мешканці почули близько другої години ночі, другий — близько 02:17.

Близько першої години ночі Повітряні сили попереджали про загрозу застосування ворогом ударних БпЛА з Чорного моря в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

мапа тривог 18 липня

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Міністерство оборони закликає українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, останню масовану атаку по Одесі рашисти здійснили вночі 14 червня. Тоді вони випустили чотири ракети "Калібр", три з яких збили українські військові, але одна потрапила у складське приміщення однієї з торгових мереж. Від російського обстрілу загинули три співробітники складу, ще сім отримали поранення. Крім того, у центрі Одеси було пошкоджено бізнес-центр, навчальний заклад, житловий комплекс, кафе та магазини. За попередніми даними, шестеро людей отримали поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 02:27