Фото: поліція Одещини

В Одесі школярка померла після вживання наркотиків: в її смерті підозрюють 17-річного хлопця

В Одесі 14-річна дівчина померла внаслідок отруєння наркотиками. 17-річному одеситу, який продав їй психотропні речовини, загрожує до десяти років ув’язнення.

Про це повідомляють в поліції Одеської області. 

Як зазначають у поліції, до правоохоронців звернулися медики, які розповіли що в лікарні, попередньо внаслідок отруєння наркотичними речовинами, померла школярка. 

"У квартирі загиблої правоохоронці знайшли амфетамін й за допомогою експрес-тесту з’ясували його походження. Під час слідчих дій правоохоронці затримали 17-річного хлопця, який продав дівчині два пакетики з таблеткою екстазі (MDMA) та амфетаміном. Частину придбаного вона вжила, а решту — зберігала вдома", — повідомляють у поліції.

За попередньою інформацією, після вживання наркотиків вночі дитині стало зле, її госпіталізували до лікарні, де вона померла. Попередня причина смерті дівчинки — отруєння наркотичними препаратами.

"Неповнолітній зловмисник замовляв заборонені речовини через один із месенджерів, отримував локацію схованки, з якої забирав "товар" для подальшого збуту. Під час обшуку в квартирі хлопця поліцейські вилучили полімерний пакет з порошкоподібною речовиною, яка, відповідно до результатів експрес-тесту, містила амфетамін. Крім цього, правоохоронці вилучили електронні ваги, пакувальний матеріал, мобільний телефон, пакети з кристалічною, порошкоподібною та рослинною речовинами невідомого походження. Вилучені речовини скеровані на експертизу", — йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, фігуранту повідомили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин. Юнаку загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику структурного підрозділу Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який систематично постачав своєму керівнику наркотики. Зазначається, що під час проведення розслідування щодо побиття солдата посадовцями центрів комплектування у керівника Рівненського районного ТЦК та СП правоохоронці вилучили вісім пакетів з амфетаміном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.09.2023 16:14