Фото: Нацполіція

В Одесі відвідувач ветклініки облаяв лікаря-ветерана ЗСУ на протезах (відео)

В Одесі в одній із ветеринарних клінік відвідувач облаяв лікаря-ветерана Збройних сил України, який втратив на війні обидві ноги та пересувається на протезах.

Відео інциденту 3 липня ветеринар Олексій Притула розмістив на своїх сторінках у соцмережах.

На відео видно, що відвідувач заходить у кабінет до ветеринара та починає пояснювати проблему своєї тварини. Згодом клієнт просить лікаря підвестися із крісла, але Олексій Притула розвернув крісло, щоб було видно його протези. Після цього господар собаки облаяв чоловіка нецензурною лексикою та вибіг з кабінету.

"Це відео — в "ТОП неочікуваних кінцівок". Це відбулося сьогодні, під час мого звичайного робочого ранку. Я прошу вас активно поширювати це відео. Ним можна буде ілюструвати пости про підводні камені на шляху до повернення ветеранів з інвалідністю до роботи і звичайного життя. Зі мною це, ну прямо, одиночний випадок. Поки що. Але я чудово розумію, що подібної наволочі навкруги тьма. Я розумію, що юридично притягнути до відповідальності цю "людину" вкрай малоймовірно. Бо, нагадую, бути уй***ом в нашій країні не протизаконно", — розповів потерпілий.

У коментарях під відео військовослужбовець ЗСУ та громадський діяч Віктор Трегубов назвав ім’я відвідувача ветклініки. За його словами, ним виявився директор та засновник фірми "Одесаспеценерго" Вадим Георгійович Шевеленко.

Згодом відвідувач все ж перепросив у ветлікаря за грубість та зазначив, що йому здалося, ніби лікар "якось не так розмовляє" із ним. Натомість протезів Притули, як запевнив чоловік, він не помітив.

Реакція правоохоронців

За даними Одеського районного управління поліції №1, порушника вже притягнуто до відповідальності.

"Про цей інцидент поліцейські дізнались під час моніторингу соціальних мереж та зареєстрували відомості за даним фактом. У ході зʼясування всіх обставин поліцейські встановили, що подія відбулась сьогодні, 3 липня, близько 10-ї години в одній із ветеринарних клінік у Київському районі Одеси", — розповіли у поліції.

Правоохоронці приїхали за вказаною адресою, де 43-річний потерпілий звернувся із заявою щодо притягнення до відповідальності відвідувача клініки. Через деякий час правоохоронці встановили правопорушника та місце його проживання. Ним виявився 38-річний містянин.

"Поліцейські склали відносно нього адміністративний протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Свою провину він визнав та нині вже вибачився перед потерпілим", — зауважили правоохоронці.

Нагадаємо, 21 червня у Києві неповнолітній жорстоко побив колишнього військовослужбовця 32 окремої механізованої бригади. Причина конфлікту — зовнішній вигляд чоловіка. За даними Київської міської прокуратури хлопцю оголошено підозру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.07.2024 10:55