Фото: СБУ

В Одесі затримали російських агентів, які намагалися виявити позиції ППО

Служба безпеки України затримала агентурну групу Федеральної служби безпеки Росії в Одесі. Агенти окупантів намагалися виявити позиції протиповітряної оборони та встановити приховане відеоспостереження в морському порті міста.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, до складу ворожого осередку входило двоє військових та їхня спільниця.

За даними слідства, щоб встановити координати місця знаходження позицій ППО, агенти систематично об’їжджали обласний центр та його прилеглі території. У випадку, коли їм вдавалося виявити позиції протиповітряної оборони, вони приховано робили відповідні фото та позначали геолокації на карті в Google. 

Затримання російських агентів

Фото: СБУ

"Ще одним завданням ворожої групи було замасковане встановлення бездротових магнітних камер на території морського порту Одеси. Для конспірації ворожі агенти використовували послуги таксі, а їхня спільниця маскувала зовнішність, постійно змінюючи перуки", — долали в СБУ.

Затримання російських агентів

Фото: СБУ

Служба безпеки поетапно документувала всі факти розвідувально-підривної діяльності агентів агресора і затримала резидента агентурної групи ФСБ та його спільника. Сталося це, коли вони фотографували військовий об’єкт. У власному помешканні було затримано місцеву жительку. Це відбулося після того, як вона зробила дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Варто наголосити, що співробітники СБУ провели комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

В ході обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, які вони окремо придбали та користувались винятково для комунікації з російськими спецслужбами. Фігурантам повідомлено про підозру у державній зраді, яку було вчинено організованою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Наразі зловмисники перебувають під вартою. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента російського "спецназу". Він готував прорив окупантів на Покровському напрямку на Донеччині. У Службі безпеки додали, що найбільше ворога цікавили локації укріпрайонів і вогневих позицій артилерії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 02:13