Затримання російського агента. Джерело: СБУ

Готував прорив на Покровському напрямку: СБУ затримала російського спецпризначенця

Служба безпеки України (СБУ) затримала агента російського "спецназу". Він готував прорив окупантів на Покровському напрямку на Донеччині.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента, який шпигував за Силами оборони на Донеччині. Фігурант розвідував місця базування особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають безперервні бої", — йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що найбільше ворога цікавили локації укріпрайонів і вогневих позицій артилерії. Ця інформація потрібна окупантам для підготовки нових наступів і прориву оборони ЗСУ.

"Для збору відомостей агент пішки обходив місцевість, де фіксував потрібні йому локації. Отримані координати він позначав на гугл-картах", — додали в СБУ.

Служба безпеки України затримала фігуранта в його власному помешканні. Також СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився мешканець Мирнограда, працівник приватної охоронної компанії. У квітні цього року чоловіка дистанційно завербував спецпризначенець росгвардії, який співпрацює з воєнною розвідкою Росії. Його особу вже встановила Служба безпеки України.

"У поле зору окупантів зрадник потрапив як активний користувач проросійських Telegram-каналів, де залишав свої антиукраїнські коментарі. Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором", — акцентували в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили російському агенту про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що декілька днів тому Служба безпеки України звинуватила російського актора Віталія Гогунського в пропаганді війни Росії проти України. Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 12:53